Meteorológia

Visszatért az esős évszak

Készüljünk fel a szubtrópusi helyzetekre: nagyon meleg és rengeteg eső tarkítja jövő hetünket.

2016.07.24 14:15ma.hu

Gyengén és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, a több napsütés a Tiszántúl északi felén valószínű. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként számíthatunk záporra, zivatarra, a Dunántúlon felhőszakadás is lehet.

Éjszaka is főként a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében várható. hőmérséklet délután 28 és 33, késő este 21 és 27 fok között valószínű.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, és szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél főként a Kisalföldön néhol megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.