Hőség

Szombatra is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki tizenhat megyére

Nógrád, Vas és Zala megye kivételével az összes megye érintett.

2016.07.01 19:24MTI

A hőség miatt szombatra is csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrád, Vas és Zala megye kivételével az összes megyére kiadták a hőség miatti figyelmeztetést. Mint írták: szombaton tovább erősödik a nappali felmelegedés, így az ország döntő részén 25 Celsius-fok felett, főként az Alföldön 26-27 fok körül alakul a középhőmérséklet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22 fok között várható. A nappali maximumok 31-34 fok között alakulnak.

Emellett viszont a közeledő hidegfront nyomán szombaton is lehetnek záporok, akár heves zivatarok. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.