Időjárás-jelentés

Kedden már naposabb, szárazabb idő

Kedden már egyre inkább egy magassági gerinc alakítja időjárásunkat. Hatására nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet.

2016.06.28 07:59ma.hu

Kedden az ország nagy részén már nem várható csapadék, de a Tiszántúlon estig még kialakulhat zápor, esetleg egy-egy zivatar is. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, ma a Kisalföld térségében, kedden már a Dunántúl nagy részén és a Tiszántúlon meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

met.hu

A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, de az erre érzékenyeknél kezdetben még előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően a közepes, a csalánféléké a közepes-magas tartományban alakul. Az útifű, a lórom, a fenyőfélék, a hárs és a szelídgesztenye virágpora többnyire alacsony koncentrációban fordul elő, bár az útifűé és a hársé helyenként elérheti a közepes szintet is. A libatopfélék, a kenderfélék, valamint a ciprus- és a tiszafafélék pollenje továbbra is csak minimális mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Nagyrészt napos, száraz idő valószínű, csak csütörtök délutántól növekszik meg több helyen átmeneti jelleggel a felhőzet, és alakulhat ki helyenként zápor, esetleg zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) legfeljebb az ország területének 5%-án lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 10, 17 fokról néhány fokot emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.