Katasztrófa

Vihar - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tovább gyűjti az adományokat

Tizenhárom szatmári településen csaknem ezer épület rongálódott meg.

2016.06.27 01:30MTI

Még legalább két hétig gyűjt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a keddi szatmári jégverés károsultjainak - közölte a szervezet ügyvezető alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Győri-Dani Lajos elmondta, hogy eddig nagyjából egymillió forintot kaptak a vihar és jégeső okozta károk enyhítésére. Tizenhárom szatmári településen csaknem ezer épület rongálódott meg.

Az ügyvezető alelnök úgy fogalmazott, hogy ilyen bajban gyorsan reagál és összefog a társadalom. A házak visszafedésével sietni is kell, mert bár a katasztrófavédők letakarták azokat fóliával, ez legfeljebb néhány hétig tartó átmeneti megoldást jelent.

Győri-Dani Lajos kiemelte, hogy Magyarország szegény vidékéről van szó, ahol sok embernek nincs biztosítása, a cserepek és a palák pedig régiek. Egy tető helyreállítása drága, három-négyszázezer forintba kerül - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.