Időjárás-jelentés

Jönnek a záporok, zivatarok

Nyugat felől lassan mozgó, hullámzó hidegfront érkezik, egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már megszűnik a hőség.

2016.06.26 08:38ma.hu
met.hu

Az érkező hidegfront előtt még nagy mértékben labilis a légkör. Főként északon, északkeleten, már délelőtt is számítani lehet zivatarokra. Nagyobb számban ugyanakkor a déli, délutáni óráktól és elsősorban a középső országrészben, a Dunántúl keleti felén, illetve az Északi-középhegységben, Észak-Alföldön valószínű zivatar. Zivatart helyenként 20-40 mm csapadék, jégeső és viharos szél (50-80 km/h) kísérhet. Egy-egy heves zivatar is lehetséges, melyhez 80-90 km/h-s szél, 40-50 mm csapadék, nagy méretű (akár 2-3 cm) jég társul. A középhőmérséklet a Dunántúl legnagyobb részén már 25 fok alatt marad, a Dunától keletre viszont még több helyen 25-27 fok között lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.