Már a mennykő sem a régi

Embereket ölt az istennyila - többen megsérültek

Villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt megsérült egy párizsi parkban, közülük hatan súlyosan. Áldozatokat követelt a villámcsapás Lengyelországban is.

2016.05.29 09:21MTI

Két ember halálát és három serbesülését okozta a villámlással kísért viharos időjárás szombaton a Szlovákiával határos dél-lengyelországi hegyekben. Egy 40 éves férfit villám csapott agyon, amikor a Babia Góra-i hegycsúcsról lefelé ereszkedett a lengyel Beszkidekben. Egy másik, 61 éves férfit a Beszkidek északi részén, Szczyrk falu közelében ragadott el egy megáradt hegyi patak - jelentette a PAP hírügynökség. Három túrázót villámcsapás sebesített meg a Pienini Nemzeti Parkban a Sokolica nevű hegyen - adta hírül a TVN24 lengyel hírtelevízió.

Előzőleg a francia fővárosból és a délnyugat-németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományból is villámcsapás okozta baleseteket jelentettek.
Egy párizsi parkban villámcsapás következtében legalább nyolc gyerek és három felnőtt sérült meg, közülük hatan súlyosan. A baleset a párizsi Monceau parkban történt, nem sokkal délután 3 óra után, amikor is hatalmas vihar csapott le a francia fővárosra. A gyerekek kísérőjükkel együtt egy fa alá menekültek a szakadó eső elől, s a fába belecsapott a villám.

A rajna-pfalzi Hoppstättenben 35 ember, köztük 30 gyermek sérült meg, amikor villám csapott a focipályába egy gyermek labdarúgó mérkőzésen. A balesetben három felnőtt, köztük a mérkőzés bírója sérült meg súlyosabban, őket szívproblémákkal kellett kórházba vinni, míg a gyermekeket elővigyázatosságból vitték be kivizsgálásra - mondta el a rendőrség helyi szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.