Időjárás-előrejelzés

A hétvégén még jó lesz az idő, de aztán...

A hőmérséklet délután 27 és 31; késő este 16 és 22 fok között alakul - majd esni kezd és lehűl a levegő.

2016.05.28 11:17ma.hu

Szombaton nyáriasan meleg idő várható, a többórás napsütést csak kevés felhő zavarja. Csapadékra az északkeleti és nyugati országrészben kell számítani. A déli szél a Dunántúlon megélénkülhet, átmeneti szélerősödés zivatar környezetében előfordulhat. A hőmérséklet délután 27 és 31; késő este 16 és 22 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt csak kevés fátyol-, vagy gomolyfelhő zavarja a napsütést a köpönyeg.hu szerint. Délután aztán erőteljes lesz a felhősödés és nyugat felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Igazi kora nyárias időnk lesz: a hőmérséklet délután 26 és 31 fok között alakul. Melegfronti hatásra számíthatunk.

Hétfő hajnalban még többfelé, napközben inkább már csak keleten fordul elő újabb zápor, zivatar. A nyugati és a középső tájakon többórás napsütés valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. 25-26 fok köré mérséklődik a meleg.

Kedden a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik. Északnyugaton sokfelé, máshol csak elszórtan törnek ki zivatarok. Élénk, néhol erős lesz a nyugati légmozgás. 22 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.