Meteorológia

Villám, jég, felhőszakadás - ítéletidő, az egész országra kiadták a figyelmeztetést!

Így vonul át a vihar az országon. A Dunántúlon és a középső országrészben tetőket rongált meg és fákat döntött ki a viharos szél. A Pest megyei Dabason villámcsapás miatt kigyulladt egy tető. A vihar miatt a meteorológiai szolgálat szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki.

2016.05.24 15:58ma.hu
Facebook - Fodorné Tőkés Valéria, Jászjákóhalma, cseresznye nagyságú jégeső

Bokáig ért éjszaka a saras víz a 7-es úton Letenyénél, az autók csak nehezen tudtak közlekedni. Az itt élők lapátokkal próbáltak utat vágni a víznek, a tűzoltók pedig egész éjszaka szivattyúztak. Kora reggel munkagépekkel és lapátokkal takarították el a sarat az utcából, ahol az esővíz-elvezető csatorna is megtelt vízzel és sárral.

Facebook - Csonka Dorina, Zalaegerszeg

Körmenden néhány óra alatt csaknem 30 milliméternyi eső hullott. Az embereket is meglepte a hirtelen jött felhőszakadás. Sokakat az utcán ért az eső, a csatornák pedig még órákkal a vihar után sem tudták elvezetni az esővizet, a parkolókban az autók kerekét szinte teljesen ellepte a víz.

A Balatonhoz viharos széllel és villámlással érkezett meg a hidegfront. Az időkép.hu gyorsított felvételén jól látszik, szinte egyfolytában villámok cikáztak az égen.


Villám csapott az éjszaka egy dabasi családi házba is, csaknem a 100 négyzetméteren lángolt a tető, szerencsére nem sérült meg senki. A településen alig 10 percig tartott a vihar, ez idő alatt közel 20 milliméter eső esett.


Facebook - Orbán-Tállyai Ádám, Újpest

A fővárosba nemcsak villámlást és esőt, de jeget is hozott az egész országon átvonuló vihar. A tűzoltók éjszakától folyamosan dolgoztak az utak mellett és a pincékben. A legtöbb riasztást Zala és Pest megyéből kapták. A vihar több balesetet is okozott. A Ferihegyi gyorsforgalmi úton például egy leszakadó faág miatt két tehergépjármű ütközött össze.

met.hu

Jelenleg az ország több pontján is riasztás van érvényben a várható, nagy mennyiségű eső miatt, a figyelmeztetést pedig egy megye kivételével az egész országra kiadták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.