Időjárás-jelentés

Időjárási helyzet: Záporok, zivatarok

Ciklon és hidegfrontja alakítja kedd estig a Kárpát-medence időjárását, az ország északi felén sokfelé, délen szórványosan okozva záport, zivatart, helyenként felhőszakadást.

2016.05.24 07:04ma.hu

Kedd napközben országszerte erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek, sokfelé kell záporra, zivatarra számítani. Nagyobb mennyiségű csapadék elsősorban felhőszakadás miatt északon és nyugaton valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 14 és 19, a Dunától keletre 19 és 24 fok között valószínű.

met.hu


Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Sok napsütésre számíthatunk, amely mellett leginkább szerdán lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés. Ekkor a Dunától keletre szórványosan lehet zápor, zivatar, más napokon legfeljebb helyenként fordulhat elő csapadék.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.