Időjárási viszonyok

Több ezren maradtak áram nélkül Szlovéniában a heves havazások miatt, fennakadások a közlekedésben

Szlovéniában néhol 25 centiméter hó is esett, a hegyekben a hótakaró vastagsága pedig elérte a 40 centimétert.

2016.04.28 11:56MTI

Több tízezren maradtak áram nélkül Szlovéniában a heves havazások miatt csütörtökön, legtöbben Ljubljana és Dravograd környékén. A hó a közlekedésben is komoly fennakadásokat és baleseteket okozott, a magas hegyekben pedig lavinaveszély van - közölte a Delo szlovén napilap.

A szlovén meteorológiai szolgálat szerint csütörtökre és péntekre mérséklődik a szélsőséges időjárás, de marad az évszakhoz képest szokatlanul alacsony hőmérséklet. Sok helyütt ugyanakkor még mindig esik a hó.

Szlovéniában néhol 25 centiméter hó is esett, a hegyekben a hótakaró vastagsága pedig elérte a 40 centimétert. Csütörtökre virradóra a csapadék súlya alatt fák dőltek ki és ágak törtek le, ami ugyancsak hátráltatta a közlekedést.

Csak Ljubljana környékén négyezren maradtak áram nélkül csütörtök reggelre.

A heves havazások miatt lezárták a Karavanka-alagutat Szlovénia és Ausztria között, továbbá három másik hegyvidéki határátkelőn - Vrsicen, a Loibl-hágón és a Wurzen-hágón - szünetel a közlekedés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.