Orkán

Száz kilométeres szél tombol a Balatonnál

Riasztást adott ki azt Országos Meteorológiai Szolgálat az ország nyugati felére a viharos széllökések miatt és 13 megyében van érvényben figyelmeztetés. A Balaton térségében helyenként 100 kilométer/óránál is nagyobb a szél.

2016.04.24 11:51MTI

Pécsett elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, az orkán erejű szél egy cirkusz hirdetőtábláit szakította le és az úttesten sodorta a falemezeket, az autók alig tudták kikerülni.atán a lovasünnepet szakította félbe az időjárás. A hagyományőrző lovasprogramok elmaradnak, mert a szombati eső csúszóssá tette a talajt.

Riasztják a tűzoltókat

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról beszélt az M1-en, hogy negyvennél is több riasztást kaptak. Főleg a Dunántúlról, kidőlt fák, leszakadt faágak miatt hívják a tűzoltókat. Lehetnek fennakadások az áramszolgáltatásban és a közlekedésben is.

Hajdú Márton azt mondta: Öttevényben egy leszakadó faág parkoló gépjárműre zuhant, személyi sérülés nem történt, azonban az autóban jelentős károk keletkeztek. Emellett volt olyan helyszín, például Baranya megyében, Nagypeterdben, ahol a vasúti töltésre dőlt rá egy fa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.