Idétlen idők

Lángoló horizont Oklahomában és Kansasben - videó

Kedd este óta pusztítanak a bozóttüzek Kansas és Oklahoma határán, s a megfeszített munka ellenére sem sikerült sem eloltani, sem a terjedésüket megakadályozni.

2016.03.25 21:29ma.hu

Az amerikai meteorológiai szolgálat jelentése szerint a kansasi határon kezdődött a bozóttűz, s az óránként húsz kilométeres szél azonnal "átfújta" a szomszédos Kansas állam területére. Az egyik település lakóit evakuálni kellett, őket átmenetileg szállodákban helyezték el. Egyik államból sem jelentettek sérüléseket, viszont több ház leégett. Hatvanöt tűzoltóautó és több száz tűzoltó segédkezik a tüzek oltásában, az oklahomai olajkutak környékére víztartályokat szállítottak.

Közel 200ezer hektár égett le

Wildfires Burn 400,000 Acres in US States

Wildfires in Kansas and Oklahoma - like this one filmed in the Barber County area - are expected to have burned an estimated 400,000 acres of land.Source: Instagram/Luke Yearout

Közzétette: Sky News - 2016. március 25.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.