Időjárás-előrejelzés

Hó is eshet a nemzeti ünnepen

Bár vasárnap csak az eső fog esni, hétfőn pedig még az sem, havazást jeleznek előre március 15-ére.

2016.03.12 17:20ma.hu

Sok lesz a gomolyfelhő vasárnap, de emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, a zártabb felhőzet főként délnyugaton valószínű. Szórványosan valószínű záporeső, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. Az északi, északkeleti szél többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul a Híradó időjárásjelentése szerint.
 
Derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható hétfőn, csak estefelé érkeznek fátyolfelhők észak felől. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, az Észak-Alföldön és a Zemplén környékén viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Kedd hajnaltól észak felől országszerte erősen megnövekszik a felhőzet. A késő délelőtti óráktól kezdve egyre többfelé várható csapadék: zömében havazás, a déli megyékben havas eső, hó valószínű. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északnyugati szelet több helyen erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul, amely a kora délelőtti órákban várható, délután már csökken a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.