Időjárás-előrejelzés

Egy havi eső hullhat ránk egy nap alatt

Hétfőn az ország középső részén komoly mennyiségű csapadék várható.

2016.02.29 06:28ma.hu
Országos Meteorológiai Szolgálat

Egy mediterrán ciklon melegfrontja, és a hozzá tartozó csapadékzóna húzódik fokozatosan az ország fölé. A front hétfőn hazánk fölött hullámot vet, emiatt hétfő estig összességében sokfelé várható jelentősebb mennyiségű csapadék.

Érdekesség, hogy a februári átlagos havi csapadékösszeg 33 mm körül van (ez az egyik legszárazabb hónapunk az 1981-2010-es átlag szerint), a következő 24-36 órában több helyen ezt megközelítő vagy meghaladó mennyiség hullhat. 2016 februárja az előzetes, nyers adatok szerint jó eséllyel a 3 legcsapadékosabb február között végezhet 1901 óta.

Hétfőn a Dunántúli-középhegység térségében néhol viharossá is fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 9 és 13, a Dunától keletre jellemzően 12 és 16 fok között alakul, de a keleti határ mentén akár 17, 18 fokot is mérhetünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.