Az éj leple alatt támadt

Durva tornádó teperte le Floridát

Kegyetlen forgószél tépázta meg Floridát, a Pensacola-öbölnél. Videók!

2016.02.25 12:05ma.hu
Google maps

A háztetőket legyalulta, a fákat kicsavarta, egy apartman-komplexumot a föld színével tett egyenlővé. A nagy viharrendszer jelenleg délfelé vette az irányt, de már többen meghaltak Louisianában, Mississippiben és Virginiában is. A Pensacola-öböl esetében azonban nem meglepő az ilyen eset, 1559-ben spanyol telepesek Tristán de Luna y Arellano kapitány vezetésével itt alapították meg ugyanis az első európai kolóniát Floridában, csak ők Ochuse-nak nevezték a Pensacola-öböl partjait. A telep azonban nem sokáig állt fent, ugyanis alig egy hónappal a megérkezésük után - három kivételével - a kikötőben horgonyzó összes hajó egy hurrikán áldozatául esett.

Strong Tornado Hits Pensacola, Florida

Some people say they lost everything ...

Közzétette: The Weather Channel - 2016. február 24.

Drónfelvétel

Drone captures destruction in Pensacola, Florida

Drone footage shows path of destruction after tornado tears through Pensacola, Florida. http://abcn.ws/1VEtPS6

Közzétette: ABC News - 2016. február 24.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.