OMSZ

Megdőlt a fővárosi melegrekord

Mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én. Akkor 19 fokot mértek.

2016.02.22 18:04MTI

Újpesten több mint 19 Celsius-fok volt hétfőn, így megdőlt a napi fővárosi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint mostanáig 1966-ban volt a legmelegebb február 22-én. Akkor 19 fokot mértek. Ehhez képest egy tizeddel volt melegebb most Újpesten, így az új fővárosi napi melegrekord 19,1 fok lett.

Az előrejelzés szerint viszont a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon déli peremén hétfő éjjel már nedvesebb, fokozatosan egyre hidegebb levegő érkezik. Kedden pedig egy hidegfront közelíti meg, majd éri el a Kárpát-medencét. Kedden délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, helyenként nyárias zivatar is. Emellett átmenetileg nagy területen viharossá fokozódhat a szél is.

A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 10-18 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.