Időjárás

Jövő héten újra havazhat

Csütörtökön, pénteken lehűlés jön, a magasabban fekvő helyeken hó is lehet.

2016.02.20 16:31ma.hu
freedigitalphotos.net/dan

Vasárnap túlnyomóan borult idő várható, többfelé számíthatunk esőre, de az Északi-középhegység magasabb csúcsain a délelőtti órákig havas eső is lehet. A délnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszaki hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Hétfőn az északkeleti megyékben is felszakadozik a felhőtakaró, több órára kisüt a nap, csak estétől jelenik meg nagy területen fátyolfelhőzet. Reggelig az Északi-középhegységben és a Nyírségben még lehet eső, napközben már ott sem valószínű csapadék. A délnyugati szél napközben nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Kedden hajnalig országszerte megvastagszik a felhőzet, emiatt napközben többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estefelé szakadozik fel északnyugat felől a felhőzet. Sokfelé várható átmeneti csapadék. A délnyugati szél csak helyenként élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Szerdán napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, emiatt délután mindenütt megszűnik a csapadék. Estétől délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, elsősorban a déli órákban több helyen viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sokfelé esővel, elsősorban az ország északi felében havas esővel, a magasabban fekvő helyeken havazással. A délire, délkeletire forduló szél csak kisebb körzetekben élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul.

Pénteken folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, többfelé esővel, havas esővel, elsősorban a magasabban fekvő helyeken havazás is valószínű. Az északi, északkeleti szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.
(met.hu)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.