Meteorológia

Emiatt fájhat a fejünk szombaton

Délutántól egy melegfront éri el Magyarországot, emiatt fejfájás és migrén is jelentkezhet az érzékenyebbeknél.

2016.02.20 08:28ma.hu

Szombaton már csak gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést. Borult időszakra eleinte az északkeleti országrészben számíthatunk, másutt erősebb felhősödés csak estétől kezdődik nyugat felől. Kisebb csapadék még északkeleten fordulhat elő helyenként, főleg a délelőtti órákban.

Az északnyugati szél a középső területeken még gyakran megélénkül, majd délutántól itt is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható, késő este 0, +5 fok várható.

Fájhat a fejünk a melegfront miatt

Napközben front nem lesz felettünk. A délutáni, esti óráktól azonban már melegebb levegő érkezik fölénk a magasban. A különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve vérnyomás ingadozás. Csökkenhet a koncentráló képesség.

Vasárnap
többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estefelé szakadozik fel délnyugat felől a felhőzet. Eleinte többfelé, majd főként keleten és északon várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, a hegyekben hó is lehet.

A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul.

Hétfőn az időnként megnövekvő felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csak estefelé növekszik meg északnyugat felől a felhőzet. Napközben eső nem valószínű, estétől nyugaton helyenként előfordulhat már csapadék. A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alaku

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.