Szünetel az áramszolgáltatás

Több ezer háztartásban nincs áram, akkora a szélvihar tombolt Franciaországban

A breton partoknál 148 kilométeres óránkénti sebességet is mértek.

2016.02.14 16:30MTI

Több ezer háztartásban szünetelt vasárnap az áramszolgáltatás Franciaország nyugati részén az előző napi szélvihar következtében.

A riasztást - amelyet szombaton rendelt el a francia meteorológiai szolgálat - vasárnap délelőtt feloldották az érintett megyékben (Gers, Landes, Pyrénées-Atlantiques), ahol a széllökések az éjszaka folyamán a szárazföldön elérték a 95-107 kilométeres óránkénti sebességet, az Atlanti-óceán partján pedig 110-130 kilométeres óránkénti sebességet mértek.

Szombaton a breton partoknál egyébként 148 kilométeres óránkénti sebességet is mértek.

Szombat este Bretagne-ban és a Loire mentén több mint 30 ezer háztartásban megszakadt az áramszolgáltatás, amelyek közül mintegy 15 ezerben vasárnap délben sem volt még áram - közölte az ERDF áramszolgáltató, amelynek jelenleg is több száz munkatársa dolgozik a szolgáltatás helyreállításán.

Annak ellenére, hogy az orkán erejű szél miatt számos helyen leszakadt faágak és kidőlt fák borították az utakat, az anyagi károk a hatóságok szerint korlátozottak.

Egy vezetékre dőlt fa miatt viszont egy szuperexpressz négy és fél órát vesztegelt szombat este a breton Quimper és Párizs közötti útszakaszon Morbihannál, s a javítási munkálatok miatt a vonatok kétórás késéssel közlekedtek mindkét irányban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.