Időjárás-jelentés

Hétfőn napközben sokfelé várható újabb eső, zápor

Az újabb és újabb csapadékrendszerek a Kárpát-medence időjárását is meghatározzák, hétfőn ismét sokfelé várható eső.

2016.02.14 16:25MTI
hirdetés

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárási képe már napok óta alig változik. A szárazföld északkeleti részén magasnyomás helyezkedik el, de ott sincs igazán hideg, az Ural előterében a fagypont közeli maximum ilyenkor enyhe időnek számít. A leghidegebb továbbra is a Skandináv-félszigeten van, ahol több helyen napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. A kontinens legnagyobb részének időjárását pedig egy hatalmas ciklonrendszer alakítja. Sokfelé igen enyhe az idő, a Földközi-tenger menti országokban 20 fok közeli a csúcshőmérséklet, Spanyolország keleti partvidékén 25, 26 fokot is mérnek. A ciklon területén sok a felhő, többfelé esik az eső, és az utánpótlás is biztosított: a déli peremén több hullámban nedves levegő halad kelet, északkelet felé. Az újabb és újabb csapadékrendszerek a Kárpát-medence időjárását is meghatározzák, hétfőn ismét sokfelé várható eső.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán éjszaka délen, hétfőn néhol a Tiszántúlon vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Kezdetben főleg a Dunántúlon valószínű több helyen eső, majd a csapadékzóna északkelet felé helyeződik. Hétfőn napközben sokfelé várható újabb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A szél hétfőn egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, és többször megélénkül. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 12 fok között valószínű, egy-két fokkal melegebb a Tiszántúlon lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.