Meteorológia

Már este havazhat

Péntek éjszaka átmenetileg kevesebb lesz a csapadék, majd hajnaltól ismét sokfelé számíthatunk esőre, helyenként hóra, ónos esőre.

2016.02.12 14:48ma.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint pénteken tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, délután a Tiszántúlon lehet még szűrt napsütés, de estétől már erősen felhős vagy borult lesz az ég.Délutántól délnyugat felől egyre több helyen valószínű eső.

Szombaton kis eséllyel az Alpokalján és az Északi-középhegység térségében vegyes halmazállapotú csapadék - havas eső, hó, átmenetileg néhol ónos eső is lehet.

A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön néhol meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 5 és 11, késő este 1 és 6 fok között valószínű.

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Szombatra virradó éjjel az Északi-középhegységben az eső mellett havas eső, esetleg átmeneti ónos eső, az északi határvidéken hó is előfordulhat.

Az eső mellett reggelig főként még az Alpokalján van esély vegyes formájú csapadékra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.