Vihar

A Pilisi Parkerdőben több turistaút veszélyessé vált a keddi esőzések miatt

Több turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható, bizonyos kirándulóhelyeket meglátogatni pedig veszélyes lehet.

2016.02.11 16:58MTI

A Pilisi Parkerdő Zrt.közleményben emlékeztetett: kedden egyhavi csapadék zúdult az országra. Arra kérik a túrázókat, természetjárókat, hogy a következő napokban kerüljenek bizonyos kirándulóhelyeket.

A Rám-szakadékban a heves esőzés miatt nem javasolt túrázni. Az utak mindenhol sárosak és latyakosak. A Holdvilág-árok látogatását egyáltalán nem ajánlják.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Spartacus-ösvény látogatása sem biztonságos, a meredekebb oldal a sok csapadék miatt rendkívül csúszós. A piros és kék turistaútvonalakat kidőlt fák és megemelkedett vízszint miatt kell kerülni, míg a kék kereszt útvonalon letört ágak, kidőlt fák és kőgörgetegek akadályozhatják a haladást.

Közölték továbbá, hogy nem járható a Héregről Tardosra vezető Bányahegyi gyalogút. A többi út szintén saras, nehezen járható. A Budakeszi Erdészet területén az utak feláztak, mindenütt sárosak. Nem javasolják a túrázást, mert helyenként kidőlt fák is nehezítik a továbbjutást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.