Meteorológia

Kedden akár 20 fok is lehet

Az évszakhoz képest kifejezetten meleg lesz az idő.

2016.02.11 16:30MTI
hirado.hu screenshot

Alapvetően borongós-esős, ugyanakkor az évszakhoz képest kifejezetten meleg napot ígér a jövő hét második napjára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16 fok között alakul, de ennél északon, északnyugaton néhány fokkal hűvösebb, délkeleten akár több fokkal melegebb is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Az előttünk álló hétvégén is többfelé várható eső, emellett megélénkülhet, időnként meg is erősödhet a szél, de néhol így is 10 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napközben tovább növekszik a felhőzet, de keleten még néhány órás napsütésre lehet számítani.

Kezdetben néhol, a déli óráktól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, de a magasabban fekvő helyeken havas eső, hózápor is lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet plusz 5-10 fok között valószínű.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Többfelé várható eső, délután a Dunántúlon már nem valószínű csapadék.

A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is erősen felhős lesz az ég, több helyen várható eső, zápor.

A leghidegebb órákban plusz 1-6 fok lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.