Időjárás

Óriási eső jön a hétvégén

Szombaton és vasárnap annyi csapadék várható, amennyi szerdán esett.

2016.02.11 11:18ma.hu
freedigitalphotos.net/Christian Southsworth

Hatalmas országos eső várható a hétvégén - mondta el a hirado.hu-nak Molnár Csilla az M1 meteorológusa. Pénteken is lesz csapadék, de az szinte semmi nem lesz ahhoz képest, amit a hétvége hoz. Szombaton és vasárnap összességében annyi eső várható majd, mint ami a szerdai esőzés alatt hullott. Szombaton helyenként körülbelül 20 milliméter, vasárnap 15 mm csapadék zúdulhat ránk, erős szél kíséretében.

A szerdai intenzív esőzés országszerte okozott gondokat, több helyen homokzsákokkal kellett védeni a házakat. Jellemzően az Északi-középhegység vízfolyásainak hirtelen megáradása miatt kellett védekezni. Emellett Budapesten, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében adott sok munkát az időjárás. Az ország több pontján a felgyülemlett csapadék, valamint a megáradt vizek miatt kellett megvédeni az épületeket.

Mivel hétvégén újabb csapadék jön, valószínűleg további gondokat okozhat majd az időjárás a vízügyi szakembereknek.

Molnár Csilla szerint, ami jó hír, hogy az idő melegszik, ez pedig segíti a lezúduló csapadék könnyebb elpárolgását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.