Időjárás-figyelmeztetés

Már több mint 14 centi a hó a Bakonyban, ahol nem esik a hó, ott az eső szakad

Országos a csapadék: hatalmas pelyhekben hull a hó a Bakonyban és az Északi-középhegységben is, másutt ismétlődően eső, záporeső, zivatar és havas eső esik.

2016.02.10 13:37ma.hu

Míg az ország nagy részén az eső szakad, addig Zala és Vas megyében, a Zirc-Zalaegerszeg vonalon, valamint a Bakonyban már több helyen valósággal szakad a hó.

Miután egész nap borult az ég, késő délután, este Nyugat-Magyarországon már felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Országos csapadék, ismétlődő eső, záporeső várható, néhol zivatar sem kizárt, illetve főként a hegyekben - délelőtt elsősorban a Bakonyban, délutántól az Északi-középhegységben is - intenzív csapadék idején az esőt havas eső, havazás válthatja fel. Nagy területen kell kiadós csapadékra számítani, a legnagyobb mennyiség a Dunántúli- és az Északi-középhegységben valószínű. Az Alföldön a déli, délnyugati, másutt az északnyugatira, nyugatira forduló szelet kísérik erős, időnként viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 8, másutt 8 és 13 fok között alakul. A Dunántúlon és a középső országrészben reggel, délelőtt áll be a maximum, majd csökken a hőmérséklet. Késő estére 1 és 5 fok közé hűl le a levegő - írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Időkép adatai szerint szerdán átlagosan 20 milliméternyi eső hull le országszerte, viszont a Pest megyei Pusztazámoron már 32 mm hullott, és Komárom-Esztergom megyében is jóval túllépte a havi átlagot - bár februárban általában alig esik.

Árvízveszély egyelőre nincs a hazai folyókon, de a belvíz biztosan komoly gondokat okoz majd, miután egészen a jövő hét közepéig számolhatunk csapadékkal.

Kőris-hegy

Zalagyömörő

Zirc

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.