Időjárás

Viharos széllökésekkel érkezik az eső és a hideg

A hőmérséklet szinte alig fog emelkedni a hajnali órákhoz képest.

2016.02.09 09:42ma.hu
freedigitalphotos.net/Ventrilock

Szokatlanul enyhe időre ébredhettünk, Kaposváron 11 fokot mértek hajnalban.

Nagyon komoly csapadékkal járó ciklonok érkeznek. Az elkövetkező öt nap során 30-40 milliméter csapadék várható. Viharossá fokozódik az északi szél. A hajnalihoz képest alig fog emelkedni holnaptól a hőmérséklet - írta a Hirado.hu.

Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, több felhőre inkább északon és keleten van kilátás, néhol még kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az esti órákban nyugat felől mindenütt megvastagszik a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúl nagy részén viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán borult idő várható országos, kiadós esővel, ami helyenként a 20-30 mm-t is meghaladhatja. Így a csapadék mennyisége az egyhavi, átlagos februári értéket is elérheti. A magasabban fekvő helyeken havas esőre, havazásra is számíthatunk.

Csütörtökön napközben gomolyfelhők képződnek, a szeles időben felhőátvonulásokra számíthatunk, futó záporokkal, a magasabban fekvő helyeken hódarával, esetleg hózáporral.

Kezdetben kevés lesz a felhő pénteken, majd egy szakadozott felhősáv vonul át az országon, emiatt legfeljebb rövid napos időszakokra, és jellemzően erősen felhős égre számíthatunk. Elszórtan várható eső, zápor.

Szombaton újabb kiadós esőre számíthatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.