Időjárás

Esernyőket elő!

A héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is.

2016.02.08 08:21MTI
freedigitalphotos.net/Ventrilock

Hétfőn a déli és a keleti határvidéken akár több órás szűrt napsütésre is lehet számítani. Ugyanakkor az Északi- és a Dunántúli-középhegység egyes részein tartósan borult lesz az ég.

A Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben többfelé várható eső, estétől már az ország keleti részén is előfordulhat csapadék. Az átmeneti mérséklődést követően ismét nagy területen megélénkül, néhol megerősödik a szél.

Az Észak-Dunántúlon délutántól viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb az éjszaka.

A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8-15 fok között, az Északi-középhegységben csak plusz 4-7 fok között valószínű.

Kedden reggel a Tiszántúlon, napközben az Északi-középhegység környezetében, este nyugaton várható helyenként eső, zápor. Emellett sokfelé erős, északnyugaton viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán borult idő várható országos esővel. Nagy területen kiadós csapadékra lehet számítani. Estefelé a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. Sokfelé viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 3-9, a maximumhőmérséklet 4-11 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és már sehol sem valószínű csapadék. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Pénteken ismét egyre többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. Néhol ismét megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.

Vasárnap is többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 7-12 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.