Izgalom

Klimaxol az időjárás: most megint eshet a hó

Borús, szürke időt hoz a jövő hét. Szerdán országos esőre lehet számítani, a Dunántúlon néhol havas eső lesz, a magasabban fekvő helyeken hó sem kizárt.

2016.02.07 13:58ma.hu

Vasárnap a Dunántúlon meg vastagszik a felhőzet, és néhol kisebb eső is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, viharossá fokozódik a déli szél - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 15 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő.

Távolabbi kilátások hétfőtől szombatig:

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de csütörtökön már a Dunántúlon süthet ki már hosszabb időre a nap. Kezdetben elszórtan, majd kedd estétől sokfelé várható eső. A Dunántúlon néhol havas eső, a magasabban fekvő helyeken hó sem kizárt.

Jelentős mennyiségű csapadékra szerdán kell számítani, az ország területének 95 százalékán várható csapadék.

Csütörtökön már a nap is kisüthet, de a jó idő nem tart sokáig. Pénteken és szombaton ismét esős idő lesz.

A legalacsonyabb éjszakai többnyire 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a 7 és 16 fokról 4 és 10 fok közé csökken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.