Időjárás

Viharos széllökések is jöhetnek

Ma még gomolyfelhőkre számíthatunk, megszűnik a csapadék, viharos széllökésekre számíthatunk a Dunántúlon.

2016.02.04 08:38ma.hu
freedigitalphotos.net/Toa55

Napközben sok gomolyfelhő képződik, a szeles időben az ország nagyobb részén felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Késő délutántól a gomolyfelhők mennyisége országszerte csökken, ugyanakkor a Dunántúl nyugati és északi megyéi fölé ismét vastagodó felhőzet érkezik - írta a hirado.hu.

Délelőtt a déli és keleti határ mentén is mindenütt megszűnik a csapadék. Később legfeljebb futó zápor, hózápor esetleg hódarazápor alakulhat ki, nagyobb eséllyel az Ózd-Békéscsaba vonaltól keletre; estétől pedig Kisalföldön és az Alpokalján jelenhet meg kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék. Az északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik, amely délutántól fokozatosan mérséklődik. Borsodban és a Hajdúságban az országos átlagnál jóval gyengébb légmozgásra számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 4 és 9 fok között alakul. Késő estére általában -3, +3 fokig hűl le a levegő.

Péntek hajnalban, reggel még felhősebb lesz az ég, elszórtan havas eső, havazás, majd eső is lehet, napközben azonban már többórás napsütés várható. Az északnyugati szél napközben megélénkül, a Balaton környékén és attól északra meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan napos idő várható, csak estétől növekedhet meg kissé a felhőzet. Az éjszaka képződött ködfoltok napközben feloszlanak. Csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, a Dunántúl északi felében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Vasárnap délutánig gyengén felhős, napos idő ígérkezik, majd nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.. Késő délutántól egyre több helyen elered az eső, a keleti megyékben még nem valószínű csapadék. A déli szél tovább erősödik, a Dunántúl több pontján viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a leghidegebb, ugyanakkor a szeles Nyugat-, és Észak-Dunántúlon a legmelegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15, az Északi-középhegységben 6 és 9 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.