Időjárás

Tavaszias időben kirándulhatunk a hétvégén

Enyhe légtömegek érkeznek, a köd feloszlása után kisüt a nap is.

2016.01.29 18:20ma.hu
freedigitalphotos.net/samarttiw

A Kárpát-medencében az átvonult csapadékzóna mögött éjszaka ismét nagy területen képződik köd, de szombaton a megélénkülő délnyugati szélben javulnak a látási viszonyok - írta a Hirado.hu.

Éjszakára a keleti határvidéken is csökken a felhőzet, majd sokfelé képződik köd. A ködből kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet szombaton kezdetben nagy területen okoz borult, párás időt, majd északkelet felé húzódik vissza és elsősorban az Északi-középhegység tágabb környezetében egész nap megmarad.

Éjszaka és szombat napközben legfeljebb a ködös, vastagabb rétegfelhőzettel borított tájakon fordulhat elő szitálás. Hajnaltól a szél egyre többfelé délnyugatira fordul és megélénkül, szombaton a Dunántúlon már egy-egy erős széllökés is lehet.

A hétvégén kezdetben borult idő várható többfelé esővel, majd a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap, az időszak végén lesz ismét sok a felhő.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a borult, párás helyeken 0 és +5, másutt 6 és 13 fok között valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 55 százalékán lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.