Időjárás

Nagyon fognak fázni Dél-Kínában

Hóviharokat és kemény mínuszokat visz a szél északról dél felé.

2016.01.20 20:38MTI

Az inkább szubtrópusi klímájáról ismert Sanghaj-ban és Hunan tartományban is hóviharokra és kemény fagyokra készítik fel a lakosságot, ennek során felfüggesztették a tanítást egyes dél-kínai iskolában - számolt be a kínai média az idei leghidegebb időjárási front érkezése alkalmából. Gazdálkodók már a várható nagymértékű veszteségekre készülnek.

A kínai Országos Meteorológiai Központ szerdán kiadta a legalacsonyabb, kék figyelmeztető jelzést, mert a déli országrészben is hóviharokra, rekordhidegre lehet számítani. Az időjósok szerint 14 Celsius-fokos hőmérsékletcsökkenés várható például Sanghajban és a déli Hunan tartomány székvárosa, Csangsa térségében is. Az elektromos hálózatokért felelős tartományi vállalatok akciótervet dolgoztak ki a kulcsfontosságú berendezések jégtelenítésére.

Csangsában három nappal előbb megkezdték a téli szünetet az iskolákban, Hangcsouban pedig tanítási szünetet rendeltek el. Ezekben a térségekben sok helyütt nincsenek felkészülve a hidegre, az oktatási intézményekben, hivatalokban nincs fűtés, vagy nem elégséges, a szigetelés sem megfelelő.

A gazdálkodók szerint a veszteség elkerülhetetlen, úgy vélik, a fagypont alatti több napos hideg miatt legfeljebb a zöldségek 10 százaléka vészelheti át a hidegfrontot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.