Előrejelzés

Ónos eső érkezik visszaködösödéssel

Figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt az OMSZ. A Dunántúlon csütörtökön hófúvás is előfordulhat a feltámadó szél miatt.

2016.01.07 08:08ma.hu

Az OMSZ citromsárga figyelmeztetést adott ki ónos eső miatt a Közép-Dunántúlra, és az Északi-középhegység térségére - írja a hirado.hu. Emellett az ország délkeleti felén havazás, havas eső, eső is előfordul. Délutánra a Tiszántúlra szorul vissza, majd estére várhatóan itt is megszűnik a csapadék.A hőmérséklet sok helyen kevéssel fagypont fölött alakul, így a hóréteg már kevésbé gyarapodhat.

Előfordulhat hófúvás is, főleg nyugaton

Csütörtök délig a megélénkülő, helyenként megerősödő északi, északnyugati szél a Dunántúlon helyenként, kiemelten a Bakonyban kisebb hóátfúvásos útszakaszokat eredményezhet. A déli, délutáni órákban a hőmérséklet fagypont fölé emelkedésével már kevésbé lesz képes a szél hordani a havat, majd kora estére a légmozgás is gyengül.

Késő este főként a középső országrészben több helyen romolhatnak a látási viszonyok, helyenként sűrű köd is képződhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.