Időjárás

Európa egyes részeibe már betört a tél

A hideg levegő csütörtökön érkezik meg Magyarországra, a ciklon nedves levegőt hoz a Kárpát-medencébe is.

2015.10.07 21:11ma.hu
freedigitalphotos.net/Paul Brentnall

Csütörtökön erősen felhős, borongós, helyenként párás időre van kilátás, többfelé kell számítani esőre, esetleg egy-egy zápor is kialakulhat, már csak rövid időre süthet ki a nap. Sokfelé tartósan párás lesz a levegő, főleg az éjszakai órákban köd is képződik.

Nyugaton időnként élénk lehet az északi szél. Hajnalban 8 és 13°C között alakul a hőmérséklet, délután 13-18°C várható, a tartósan csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Nagy kiterjedésű anticiklon okoz hideg, téli időt Skandináviában és a Kelet-európai-síkságon, a hőmérséklet arrafelé több helyen napközben is fagypont közelében marad.

A magasnyomású képződmény déli peremén hideg, száraz levegő áramlik Közép-Európa felé. A kontinens nyugati részén hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást, emiatt ott sokfelé borult, csapadékos az idő. A hőmérséklet eloszlása az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul, napközben 10, 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ciklon mélyül ki a Balkán-félszigeten, csütörtök estig ez hoz nedves levegőt a Kárpát-medencébe is, emiatt sok felhőre és több helyen esőre is számítani lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.