Végítélet?

Halottjai vannak az ítéletidőnek Dél-Karolinában - videók, képek!

A Congraree folyó vízszintje, amely 1936 óta nem állt ilyen magasan, az állam székvárosánál, Columbiánál 12 óra alatt 3 méternyit emelkedett.

2015.10.05 21:59MTI
Screenshot

Legkevesebb kilencen életüket vesztették az özönvízszerű esőzések következtében az egyesült államokbeli Dél-Karolinában - közölte hétfői sajtóértekezletén Nikki Haley, az állam kormányzója.

A viharban, amely a kormányzó szerint "ezerévente" csak egyszer fordul elő, az állam déli megyéiben péntek óta 50 centiméternyi eső esett. A meteorológusok szerint hétfő estig további 5-15 centiméternyi csapadék várható.

A Congraree folyó vízszintje, amely 1936 óta nem állt ilyen magasan, az állam székvárosánál, Columbiánál 12 óra alatt 3 méternyit emelkedett.

A mentésben az állami Nemzeti Gárda 600 tagja, 11 repülőgép és nyolc vízimentő-alakulat vesz szét, amelyeket a hétvége folyamán több mint 200 alkalommal kellett bevetni.

A kilencezer lakosú Georgetown kisváros nagy része víz alá került és lezárták a négy odavezető autóutat is. Nyolc településen kijárási tilalmat vezettek be, a 95-ös autópálya egy több mint 110 kilométeres szakaszát lezárták az áradás miatt, az állam oktatási intézményeiben pedig hétfőn tanítási szünetet rendeltek el.

A dél-karolinai közlekedési felügyelet 315 balesetről és 318 víz alatt álló útszakaszról számolt be. Haley kormányzó arra szólított fel, hogy mindenki maradjon az otthonában és ne menjen ki fényképezni. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy forralják fel az ivóvizet.

Az Amtrak vasúti társaság az áradások miatt leállította a Virginia és Florida közötti, személyautókat és utasokat szállító vonatait, valamint a New York és Miami közötti személyszállítást.

Korábban Észak-Karolina államból is két halálesetet jelentettek.

South Carolina Dam Breaks

This is what it looks like when a dam breaks. This is new video from Lexington, about 15 miles west of Columbia.

Posted by The Weather Channel on 2015. október 5.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.