Hőség

Ásványvizet oszt a MÁV

A szerdától érvényes hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.

2015.08.05 12:13MTI

A cég szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a szegedi, a békéscsabai, a szolnoki, a püspökladányi, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozó utasok.

Az ásványvizet a vasúttársaság augusztus 10-ig - illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi - 10 és 17 óra között osztja.

A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.

A vasúttársaság elsődleges célja, hogy utasainak minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartásakor különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire - áll a közleményben.

Debrecen önkormányzatának sajtóreferense szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a hőségriasztás miatt ismét felállították a párásító kaput a város központjában, a Nagytemplom előtti Kossuth téren. Ha szükséges, a légkondicionált önkormányzati kezelésű épületek földszinti tereit is megnyitják a hűsölni vágyók előtt - tette hozzá Petróczi Ildikó.

Elmondta azt is, hogy a hőség miatt szerdától szükség szerint locsolják a város útjait, elsősorban a belvárosi nagyobb forgalmú tömegközlekedési és gyűjtőutakat.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden arról tájékoztatott, az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás miatt Tarlós István főpolgármester utasítást adott arra, hogy a főváros cégei mindent tegyenek meg a lakosság hőségérzetének enyhítése érdekében. A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél fokozott készenlét lép életbe, folyamatosan locsolják a budapesti közúthálózatot. A Fővárosi Vízművek Zrt. szerdán déltől este 6 óráig, csütörtökön 10 órától este 6 óráig mobil egységekből hűtött zacskós vizet oszt a Deák téren, továbbá a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál.

A meteorológiai szolgálat a tartós hőség miatt több megyére és a fővárosra már keddre is másodfokú figyelmeztetést adott ki.

Az országos tisztifőorvos idén negyedszer rendelt el a tartós hőség miatt valamilyen veszélyjelzést. Most a második fokozat, a hőségriasztás van érvényben, szerdától hétfő éjfélig.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében azt írta: komoly lehűlés jelei egyelőre nem látszanak, így a most kiadott riasztás meghosszabbítására is számítani lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.