50 fok!

Hőség - lezárták a Reichstag üvegkupoláját

Kedd délután csaknem ötven fokos meleget mértek az üvegfalakon belül.

2015.08.04 20:31MTI
Wikipedia/Waugsberg

Lezárták a látogatók elől a német parlament épülete, a Reichstag híres üvegkupoláját Berlinben, kedd délután ugyanis közel ötven fokos meleget mértek az üvegfalakon belül - közölte Eva Haacke, a törvényhozás sajtófelelőse.

Az üvegkupola előreláthatóan a hét további részén is zárva marad, mert az időjárási előrejelzések 37 fokos külső hőmérsékletet jósolnak a német fővárosban - mondta Haacke.

Hozzátette, az épület látogatói mindazonáltal továbbra is élvezhetik a tetőtéri kilátást a kupolát körülvevő tetőtéri teraszról.A törvényhozás ülésterme felett elhelyezkedő üvegkupola az újjászületést és az átláthatóságot jelképezi.

A díjnyertes turisztikai látványosság a parlamenti ülések idején is nyitva áll a látogatók előtt, akik így a magasból kísérhetik figyelemmel a német képviselők munkáját. A német törvényhozás épületét évente 2,5 millió ember keresi fel, a látogatás ingyenes, azonban előre kell regisztrálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.