Felhőszakadás

Ami pár perc alatt lezajlott Kecskeméten, az durva volt - képek!

Felhőszakadás miatt megteltek a vízelvezető csatornák, villám csapott egy házba.

2015.08.02 19:34MTI

A hömpölygő víz megemelte a csatornafedeleket is

MTI Fotó: Ujvári Sándor


Autók akadtak el a vízzel elöntött Szolnoki úti aluljáróban

MTI Fotó: Ujvári Sándor


Kiégett egy kecskeméti társasház tetőszerkezete, amelybe villám csapott

MTI Fotó: Ujvári Sándor


Szerencsére senki nem sérült meg

MTI Fotó: Ujvári Sándor


Az Országos Meteorológiai Szolgálat már reggel figyelmeztetést adott ki arról, hogy késő délutántól délnyugat, dél felől egyre több helyen várható zivatar, legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti megyékben.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében. E megyékben a heves zivatarokat akár 90 kilométer/óránál is erősebb szél, nagyméretű jég kísérheti, és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Néhol pár óra alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22, keleten 32 Celsius-fok körül valószínű. Késő este a Dunántúlon 19, a Tiszántúlon 27 fok körül alakul a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.