Előrejelzés

Tartós hőség közeleg - visszatér a rekkenő nyár

A zivataros vasárnap a hosszú hőhullámot "készíti elő". A következő hét végén ismét 38 fokon aszalódhatunk.

2015.08.02 12:51ma.hu
met.hu

Hétfő
Előző éjszaka még általában felhős lesz az ég, majd a zárt felhőzet a délelőtti órákban keleten is felszakadozik. Napközben az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett már több órás napsütésre számíthatunk. Éjszaka csak elszórtan, a déli óráktól ugyanakkor többfelé várható zápor, zivatar, néhol az ország középső harmadában heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. Csapadékra a legkisebb esély a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon van. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad, erős vagy viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Kedd
A sok napsütés mellett a délutáni órákban néhol erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és azokon a területeken zápor, zivatar is kialakulhat. A légmozgás gyenge marad, csupán zivatarok környezetében erősödik meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 35 fok között alakul.

Szerda
A sok napsütés mellett főként a Dunántúlon lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, arrafelé helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Gyenge marad a légmozgás, legfeljebb zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 35 fok között alakul.

Csütörtök
Sok napsütésre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen, csapadék nem lesz. A szél gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 37 fok között alakul.

Péntek
Túlnyomóan derült, száraz idő várható. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34, 38 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.