Időjárás

Bámulatos volt a ma reggeli napfelkelte - videóval!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egy csodálatos timelapse-videót tett közzé közösségi oldalán.

2015.07.27 09:22ma.hu

A nyugat felől érkező felhőzóna még hagyott egy kis rést a keleti horizonton, így várható volt, hogy pazar színekkel jön el a napkelte. Erre azonban nem számítottam! Bíborvörösből piros majd sárga színűvé világosodó mammás felhőzet érkezett, fantasztikusan szép volt a mammák fortyogó lüktetése, majd "szétpukkanása". Napkeltekor a nyugati égen egy felhőív (a szivárvány apróbb cseppeken kialakuló kistestvére, pasztell színekkel) is létrejött néhány percre, a mammákból kihulló csapadéksávokon. Földet érő csapadék nem volt - írta Landy-Gyebnár Mónika a hétfő reggeli (07/27) Veszprém felett észlelt jelenségről.

A videó megtekintése teljes képernyőn és teljes felbontással az igaz:


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.