Égi harag

Villám csapott egy magyar turistába Romániában

Villám csapott vasárnap délután egy magyarországi turistába a romániai Retyezát-hegységben, a fiatal nő nincs életveszélyben.

2015.07.20 12:20MTI

Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a 27 éves magyarországi nő több társával a Bukura gleccsertó mellett sátorozott, és a sátra mellett állt, amikor a villámcsapás érte. A táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így azonnal elsősegélyben részesíthették.

Bodean elmondása szerint a nő rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyi mentőknek erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk. A légköri viszonyok miatt nem tudták biztosítani a fiatal nő helikopteres szállítását, így a hegyi mentők vitték több mint egy órán át hordágyon egy olyan helyre, ahová fel tudott menni érte a mentőkocsi.

A Temes megyei kórház sürgősségi osztályán az MTI-nek megerősítették, hogy a magyar turista nincs életveszélyben, a sürgősségi osztályról átszállították a kórház plasztikai sebészeti osztályára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.