Perzselő nap

Spanyolországban 14 ezer hektáron ég az erdő és a gabona a kánikula miatt

A kánikula miatt mintegy 14 ezer hektáron pusztít tűz Spanyolország északi részén, Aragón régióban, ahol a tűzoltók egy napja küzdenek a lángokkal, és körülbelül 1500 embert kellett kitelepíteni.

2015.07.06 10:04MTI

A Zaragoza és Pamplona közötti Cinco Villasnak nevezett területen gabonatáblák és fenyőerdők állnak lángokban. A tüzet aratás közben egy kombájnból kipattant szikra okozta, ami a 40 fokos kánikulában pillanatok alatt lángba borította a környéket.

Öt településről kellett kitelepíteni a lakókat, akik átmeneti szálláson töltötték a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát.

A tüzet nagy erőkkel oltják, földről és levegőből, helikopterek segítségével. A szélirány és a relatív páratartalom változása megkönnyítette az éjjel dolgozó 300 tűzoltó munkáját, úgy tűnik, a tűz nem terjed tovább.

Spanyolországban évről-évre komoly gondot jelentenek a nyári erdőtüzek. A spanyol agrártárca adatai szerint 2014-ben 46 ezer hektárt, 2013-ban 61 ezer hektárt pusztítottak el a lángok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.