Szélsőséges időjárás

Havat fotóztak Bostonban - május végén!

Lassan június van, ám az Amerikai Egyesült Államok Massachusetts államának fővárosában még hó van.

2015.05.30 12:45ma.hu
Elise Amendola, AP

Nincs semmi ahhoz fogható, mint amikor vakító fehér hó lepi be a tájat, a látványa, a tisztasága olyan felemelő érzés. Pláne nekünk, hiszen már évek óta nem is látunk ilyesmit, épp csak foltokban itt a Kárpát-medencében.

Ellenben az USA-ban idén is kemény tél tombolt, a hó már élvezhetetlen méreteket öltött, leállt a közlekedés, áramkimaradások is voltak.

Bostonban, ahol rekord mennyiségű esett, még mindig találni havat, ami júniushoz közeledve igen meglepő, de hogy se nem fehér és még csak nem is tiszta, az biztos.

A háromemeletnyi nagyságú halom tele van szeméttel, a biciklitől kezdve az útterelő bójákon át az ötdollárosig, minden a tömör jégbe fagyva. A közterületesek már takarítják, 85 tonnát már sikerült feldolgozni.

A városban egyébként utoljára 1872-ben volt ekkora, 110,6 centiméteres hó.

Elise Amendola, AP


Elise Amendola, AP


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.