Meteorológia

Jégeső, zivatar, széllökés zúdul a nyakunkba szombat estig

Péntek délután, este az Alföld déli és keleti részén dél felől helyenként zivatarok kialakulására lehet számítani. Zivatarokat viharos szél (60-90 km/h), illetve jégeső (jégátmérő 1-2 cm körül), valamint lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (20-30 mm-t meghaladó) kísérheti.

2015.05.22 17:43ma.hu
OMSZ

Az esti órákban a Dunántúl térségét dél felől egy nagy kiterjedésű, zivatarokkal kísért csapadékrendszer éri el - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az éjszaka folyamán a csapadékrendszer a Dunántúl északi részeire, illetve az ország középső részei fölé is áthelyeződik. A csapadékrendszerből szombat délelőttig nagy területn 20 mm-t meghaladó csapadék várható. A zivatarokhoz kapcsolódó felhőszakadásból lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hullhat, így szombat reggelig a Dunántúlon néhol az 50-60 mm-t is meghaladhatja.

Szombaton az országban elszórtan kialakulhatnak zivatarok, elsősorban a Dunántúl déli felén, illetve északkeleten intenzebb zivatarok is lehetnek, amelyekhez akár 70-90 km/h-s széllökés és jégeső is társulhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.