Meteorológia

Eddig ősz volt, pár napig nyár lesz

Kedden akár 30 fok is lehet.

2015.05.03 14:56ma.hu

Időjárási előrejelzés a hétfői napra:

Napközben a legtöbb helyen átmenetileg szakadozik, vékonyodik a felhőzet, -legkésőbb az északkeleti megyékben-, és több-kevesebb napsütés is valószínű.
Délutántól délnyugat felől ismét vastagabb felhők érkeznek. Északkeleten elszórtan várható kisebb eső, majd délutántól helyenként másutt is kialakulhatnak záporok.
Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb a déli országrészben élénkül meg a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 26 fok között valószínű, de északkeleten 1-2 fokkal hűvösebb is lehet.

Kedd:

A Dunántúlon napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, másutt délelőtt erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, délután már csak északkeleten és csak helyenként valószínű kisebb eső, zápor. A délnyugati szél délnyugaton élénk lesz, néhol meg is erősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 25 és 30, északkeleten 20 és 24 fok között alakul.

Szerda:

Északkeleten és északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és délután elszórtan zápor, zivatar is valószínű, másutt ugyanakkor többnyire kevés felhő, napos, száraz idő ígérkezik. Az északnyugatira, északira forduló szél többfelé megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 23, délkeleten 28 fok körül alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.