Időjárás

Több járásban másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt

Az érintett területeken már a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

2015.04.28 20:36MTI
MTI/Sóki Tamás

A viharos szél veszélye miatt a Dunántúlon több járásra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat kedden kora este. Az érintett területeken már a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott, kedd éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a legnagyobb szélre Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyében kell készülni. Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas, Zala és Pest megyében, valamint a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A korábban a felhőszakadás veszélye miatt több megyére kiadott elsőfokú figyelmeztetéseket viszont már visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológiai szolgálat azt írta: este és éjszaka a Dunántúl többi részén és a középső országrészben is egyre többfelé viharossá fokozódik a szél. A legerősebb (akár 90-100 kilométer/órás) széllökések hajnalig Sopron és Mosonmagyaróvár tágabb környezetében, a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő vidékein és a Balaton környékén valószínűek. Szerdán napközben inkább már csak az északkeleti megyékben érheti el a szél sebessége a 70 kilométer/órát.

Emellett az éjszaka első felében még előfordulhat egy-egy zivatar. Az intenzívebb záporokból lehulló csapadék kisebb körzetekben elérheti a 20-25 millimétert - tették hozzá.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 11 Celsius-fok között, a maximumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

MTI/Sóki Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.