Viharos szél

Leszakadt ágak, kidőlt fák okoztak gondokat

A legtöbb riasztást még éjfél előtt kapták, az ország különböző pontjain huszonöt esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

2015.04.01 07:18MTI

A viharos szélben kidőlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tűzoltókat éjszaka - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szerda reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton elmondta: a legtöbb riasztást még éjfél előtt kapták, az ország különböző pontjain huszonöt esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A 7-es úton Polgárdinál egy nagyobb faág szakadt az útra, az 51-esen pedig Kiskunlacháza közelében egy kidőlt fa teljes szélességében lezárta az úttestet - tette hozzá az OKF szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél veszélye miatt szerdára Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki másodfokú figyelmeztetést. Így ezeken a területeken akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekre is számítani kell. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.