Időjárás-jelentés

Meddig kell még a háztetőért izgulni?

A szél fokozatosan veszít erejéből, de még több helyen tapasztalhatunk erős északi szelet. Aztán a jövő héten is nagyon fog fújni.

2015.03.29 08:55ma.hu

A szél fokozatosan veszít erejéből, de még több helyen tapasztalhatunk erős északi szelet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. A térkép az elmúlt időszak legerősebb mért széllökéseit mutatja (nincs minden állomás feltüntetve, az értékek tájékoztató jellegűek). Az arra érzékenyebb hegyvidéki területeken, illetve a Balatonnál 90 km/h-t kevéssel meghaladó lökések is előfordultak.

Országos Meteorológiai Szolgálat

Az északi, északnyugati irányból érkező hideg levegő áramlását a Kárpátok (Magas-Tátra, Alacsony-Tátra) valamelyest gátolja. A szél eloszlásában jól kirajzolódik az említett árnyékoló hatás, ami nagyobb távolságban, egészen az Alföld középső és déli részén is még érvényesül.

A jövő héten több hullámban átvonuló frontokhoz is viharos erejű szélre lehet számítani. Az áramlás jellemzően nyugatiasabb iránya (Ny-ÉNy) miatt azonban a szombatihoz képest eltérő eloszlás érvényesül majd a szélmezőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.