Időjárás-jelentés

Jelentős felhőzetcsökkenés hétfő estétől várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

2015.03.01 18:45MTI

Időjárási helyzet Európában

Északnyugat-Európa felett többközéppontú, nagyméretű ciklon örvénylik. Hatására a Skandináv-félszigeten, a Benelux-államokban, Franciaországban, de Németország és Svájc nagy részén is borult az ég, többfelé esik az eső, északon és a magasabban fekvő területeken havazik. A hőmérséklet csúcsértéke még mindig viszonylag magas, a felsorolt területeken többnyire 2 és 9 fok között változik. Továbbra is sok a felhő a kelet-európai anticiklonban, és annak peremén. Ott sincs hideg, 0 és +5 fok közötti a csúcshőmérséklet. A mediterrán térség viszont a kontinens legmelegebb vidéke, ahol jellemzően 13 és 18 fok közé melegszik fel délutánra a levegő, sőt pl. Dél-Spanyolországban 20-23 fokot is mérnek. A Kárpát-medence egyre inkább az északnyugat-európai ciklon áramlási rendszerébe kerül; kezdetben a ciklon melegfrontjának hatása érvényesül, majd hétfő este a hidegfront is eléri hazánkat.

Várható időjárás hétfő estig

Erősen felhős lesz az ég, de vasárnap napközben és éjszaka helyenként átmenetileg elvékonyodik, kisebb körzetekben felszakadozik a felhőzet. Jelentős felhőzetcsökkenés hétfő estétől északnyugat felől várható. Vasárnap helyenként keleten, éjszaka északon, hétfőn napközben többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, hétfőn sokfelé megerősödik, a Dél-Dunántúlon időnként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 14 fok között várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.