Folytatódik a télies idő

Napközben is maradhatnak a mínuszok a jövő héten

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső és eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű.

2015.02.01 16:30MTI

A jövő héten folytatódik a télies idő: többször várható havazás, megerősödik a szél, így hófúvás is lehet. Hidegre is készülni kell, több helyen nappal is maradnak a mínuszok - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfőn elszórtan várható kisebb havazás, délen és keleten havas eső és eső is, a hóréteg gyarapodása már nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és 0 fok között alakul, az északi havas területeken lehet kissé hidegebb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet nagyrészt plusz 1-5 fok között valószínű.

Kedden borult, párás, és kevésbé felhős helyek egyaránt lesznek, északon, északkeleten van a legkisebb esélye a napsütésnek. A Dél-Alföldön megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul a hőmérséklet, de a kevésbé felhős, havas tájakon mínusz 10 fok is lehet. Nappali mínusz 1 és plusz 5 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán egyre többfelé várható csapadék. Északnyugaton, nyugaton, illetve az Északi-középhegységben inkább havazás, a közép- és délkeleti országrészben eső, havas eső lesz a jellemző, de hajnalban átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, hóval borított tájakon mínusz 10 fok is lehet. A nappali maximumok várhatóan mínusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.

Csütörtökön délnyugaton több, északkeleten kevesebb csapadék valószínű. A Dunántúl északi felén inkább a havazás lesz a jellemző, délkelet felé haladva havas eső, eső is várható. Többfelé megerősödik a szél, helyenként hófúvás is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult idő lesz, sokfelé várható havazás, havas eső, délkeleten eső is. Többfelé erős, helyenként viharos lesz a szél, hófúvás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2 fok között, nappali mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton is többfelé lesz erős a szél, de egyre kevesebb helyen várható havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. Nappal mínusz 3 és plusz 2 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap sok napsütés várható, számottevő csapadék nem valószínű. Néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 11 és mínusz 6, a maximumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.