Időjárás

Mi szakad még a nyakunkba?

Vasárnap borult marad az ég. A Dunántúlon gyenge vagy közepes intenzitású havazás várható, és hóra vált a csapadék egyre többfelé keletebbre is, de a Tiszántúl nagy részén estig még eső valószínű.

2015.01.25 12:30MTI
Galyatető - MTI fotó: Komka Péter

Az éjszaka második felében még csak északnyugaton, nyugaton, illetve északkeleten, napközben másutt is egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de jelentősebb felhőzet-csökkenésre inkább csak a Dunántúlon van kilátás, sőt elsősorban délkeleten borult területek is maradhatnak. Éjjel egyre kevesebb helyen, hétfőn napközben már csak helyenként valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A reggelig lehulló friss hó mennyisége inkább csak a hegyekben haladhatja meg az 5 cm-t. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon vasárnap helyenként még viharos lökések kísérik, amely hófúvásokat okozhat, majd estétől fokozatosan veszít a szél ereje, és hétfő reggeltől már csak élénk lehet a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között várható, a hóval borított, reggelre felszakadozó felhőzetű területeken lesz a hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +4 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.